Indiegogo helyzetjelentés

 2018.08.08. 03:30

Miután több, mint egy hónapja már megy a kampány, és bizonyára sokan kíváncsiak rá, hogy milyen fejlemények vannak, úgy döntöttem, írok egy kis összefoglalót. Először is, hátra van még több, mint három hét, így aki eddig nem látta, vagy nem követte, nézze meg most itt (részint az „Updates” szekcióban felbukkantak már az új infók, de ezeket még kiegészítem).

indi1.jpg

A teljes kampányzárás augusztus végén történik, és az addig összegyűlő pénzösszeget (vagyis ami marad belőle, a levonások után) leghamarább valamikor szeptember első fele táján kapom meg (amiből még adóznom is kell az év végén). Ez azt jelenti, hogy a végleges terméket is szeptemberben rakom össze (a hó második felére van ütemezve szabadságom, amit részben ezzel töltök el), így akkor kapja kézhez mindenki.

Viszont ugye közben van az Árok Party (aug. 17-19. Ajka), és már megígértem, hogy megpróbálok addigra is összehozni valamit… A jó hír, hogy a kartondobozok már megvannak, illetve a borítóterv pedig félkész állapotban, azaz jó esély van rá, hogy sikerüljön nyomtatásba kerülnie addig. Lemezből is van egy pár darab, így az optimista forgatókönyv szerint ezekből fogok összeállítani egy kisebb pakkot, amit viszek magammal. (Ezeket majd akár meg is lehet venni ott, és természetesen a hiányzó „alkatrészeket” a végleges kiadáskor postán pótolom.)

Az új kézikönyv és a lemezcímkék nyomtatása mindenképpen csak a kampányzárás után lehetséges, mivel azok tartalma a kampány eredményén múlik: a támogatók névlistája és a részben szintén névre szóló sorszámozás ezek szerves részét képezi.

indi2.jpg

Az már nem újdonság, hogy a grafikai munkát Müller Mihály (alias Kis Gettó maestro) vállalta el, aki az eredetit is illusztrálta annak idején: már az Indiegogo-oldalon is feltöltöttem két skiccet (ide meg most két másikat, hogy ne ugyanaz legyen!), amik ugyan nem véglegesek, csak amolyan „concept art” jellegűen mutatják, hogy kábé mi készül… Plusz a borító frontoldalának egy előzetes vázlatát (ld. fentebb!). Utóbbin a két fekete kör fogja tartalmazni majd a két szereplő arcképét (ezek kézzel, ceruzával készülnek).

indi3.jpg

Namost megpróbáltam beszerezni szűz, még formázatlan, vadonatúj floppy lemezeket, amelyekre külön kellett vadászgatni eBay-en, Amazonon, Tindie-n, vagy a floppydisk.com-on stb. Néha ilyen ötvenes-százas csomagokban szoktak fel-felbukkangatni, sokszor „csupaszon” (címke, felirat és tok nélkül). Apró szépséghibája a dolognak, hogy valamiért szinte kizárólag USA-beli hirdetőket lehet találni (fogalmam sincs, ennek mi lehet a magyarázata), melynek az a következménye, hogy nemcsak borsos postaköltséget, de vámot is kell fizetni, sőt, gyakran hetekig vagy akár hónapokig bolyonganak valahol a küldemények, mire megkapom. (Itt Ausztriában már ezzel többször megjártam, még bónuszként a vámot is néha duplán megfizettetik az emberrel, hiába van elviekben lerendezve előre.) Most négy-öt helyről rendeltem már több hete, de eddig csak egyet kaptam meg, egy ötven darabosat, amiről még jelzés híján azt sem tudom biztosan, hogy DD vagy HD van-e benne (utóbbi Commodore-os célra nem formázható, így zsákbamacska jellegű).

Nyomtatható lemezmatricákat Csehországból rendeltem a RayFilm-től, ám egyelőre ezek is még blowingolnak valahol a windben…

Ami megvan: száz darab doboz, duplafalú karton, mint a képeken is látható. Ezt a Papírból.hu nevű céggel sikerült legyártatni, épp tegnap (és elvileg folyamatban van még száz darab is a közeljövőben).

indi4.jpg

Időközben többen megkerestek különféle szándékokkal, pl. a német Protovision cég, vagy a magyar PC Guru Magazin, a nyomtatott (erről eddig azt sem tudtam, hogy még létezik). Épp próbálok értelmesnek tűnő mondatokat fogalmazni e-mail-ben egy interjúhoz számukra. Illetve a Protovision jelezte, hogy átvennének terjesztésre a kampány után majd a játékból.

indi5.jpg

Valószínűleg a végső ára a teljes kiadványnak 25 Euró + postaköltség lesz, mind az Időrégész.hu webshopban, és mind a Protovisionnél (az utóbbi még lehet, hogy egy kicsit drágább is, mert azt írták, hogy szeretnének saját extrákat is csempészni a dobozokba utólag).

Aki még a kampány során lecsap rá, az kedvezményesebben kapja, mivel ugye jelenleg ott 20 Euró (és abban a kézbesítés díja is már benne van). Sőt, aki az Árok Partyn rendeli vagy veszi meg (feltéve, hogy lesz mit), annak szeretném majd még olcsóbban adni egy kicsit (úgymond „bevezető” áron). De aki a kampányt támogatja, ráadásul bekerül a neve is az örök dicsőséglistára a kézikönyvben és a lemezcímkéken, és a számozásban is a legelsőkből részesedik, ez a minimum. (Még töröm a fejem esetleges egyéb extrákon.)

indi6.jpg

Még egy különleges hír a végére (bár a legtöbben már biztos hallották): a Vakondok 4 dokumentumfilmből készülőben van egy speciális, gyűjtői kiadás, mely két Blue-Ray lemezen (és akinek nincsen hozzá lejátszója, digitális letöltendő változatban egyaránt) a filmen kívül tartalmazni fog még 40-órányi extrát is az interjúalanyokkal (köztük én), legalábbis amennyiben sikeres a nemrég indult Indiegogo-kampány. Azaz tessék szépen támogatni őket is.

(előzmények: Indiegogo: The Galleon (A gálya) újrakiadás az Árok Partyra és Az elveszett pince fosztogatója)

Címkék: kampány játék film magyar cartoon borító angol c64 doboz sárkány kalandjáték cov adventure vakondok covering indiegogo árok party olessák róbert sztojanov péter interactive fiction a gálya tongrak raernon kis gettó moleman müller mihály the galleon protovision

A bejegyzés trackback címe:

https://rosetta.blog.hu/api/trackback/id/tr5914168311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szalaik 2019.03.12. 15:03:04

...úúú...még mindig nem vittem végig...valaha feltöltöttem PC-re a mentéseimet, de nem sikerült úrrá lennem a helyzeten :) Pedig eltelt kis idő azóta, hogy feladtam a harcot a Gálya elindítására. Nem tudom a mai fiatalok közül ki vállalkozna egy ilyen típusú játék megfejtésére. Rengeteg időt öltem bele. Most elképzelni sem tudom honnan volt annyi. Ma már nincs idő gondolkodni. Életképtelenné váltak a szöveges kalandjátékok, instant élmény kell. Pedig az élmény amit adott az feledhetetlen. Főleg az, amikor a szigeten a várban random kinyírnak, na az nagyon rohadék egy rész! Leizzadtam minden lépés után, hogy mi fog történni. Megaztán a bolyongós rész a földalatti labirintusban fáklyával...nem győztem menteni egy jó lépés után. A szent Húsdaráló kolostor...a végén már annyi holmi volt az embernél, hogy nem tudom hol tárolta a C64?! Lenin szobortól kezdve a bolhákig minden...
A legprofibban megírt kalandjáték ever on Commodore-64!
süti beállítások módosítása