Most, miután jó érzékkel belesűrítettem minden fontos hívószót a fenti címbe, melyre felkapják a fejüket az emberek, már kezdhetem a magyarázkodást…

Szóval kábé két hónapja kezdődött a dolog, mikor megtaláltam kilenc régi (az eladásból visszamaradt) Gálya-példányomat a pincémben más játékokkal együtt. Utána sokan érdeklődni kezdtek a „zsákmány” iránt (gyűjtők, akik megvennék, és régi rajongók), ami szöget ütött a fejembe. Végül arra jutotttam, hogy kellene egy újrakiadás, hogy mindenkinek jusson. Meg ugye, hogy pont a játék 25. évfordulóján történik épp mindez… Valamint az angol verzió, mely soha nem lett kiadva.

indig1.jpg

Elkezdtem tervezgetni, mire kiderült, hogy akad is egy nyomdász a retrós ismerősök közt: Sztojanov Péter Jr. (aki ezenkívül ismert steampunk művész, ráadásul retro hardvereket gyárt, és van egy saját webshopja). Vele levelezgettünk, amikor előbukkant Érdi Gergő Bosszú-remake projektje, és végül is ez adta az ötletet, hogy mielőtt belevágnánk, én is indítsak egy Indiegogo-kampányt ez ügyben. Tessék, itt van: The Galleon 25th Anniversary Edition (A gálya) C64 (boxed release) címmel, kattintsatok vagy a linkre, vagy a képre, aztán lehet olvasni és támogatni, legalábbis aki tud angolul (jó hosszú). Aki nem, annak pedig lentebb írok néhány infót (de azért az oldalt nézze meg!).

indig2.jpg

A fenti kampány kivonata elérhető PDF-ben (mind angolul, mind magyarul). A lényeg, hogy miután augusztusban közeleg az Árok Party 20. évfordulós rendezvénye (17-19-én lesz Ajkán), mi sem lenne alkalmasabb környezet a bemutatóhoz! Más szóval, ha minden jól megy, ott lehetne megvenni majd először a kiadványt (végleges „fogyasztói” árat nem tudok még mondani, de kábé néhány ezer forint lesz). Amúgy is egy különleges eseménynek ígérkezik, mint kiderült, hisz Stökiék is ott lesznek egy checkpoint élő közvetítéssel.

Ha a kampány és a parti után maradnak még facér példányok, akkor azok kikerülnek Péter webshopjába (ld. fentebb). Aki 20 vagy 50 euróval támogatja, annak mindenképp jár egy vagy két példány a számozott sorozatú dobozokból elsődlegesen (részleteket lásd a kampánykiírásban fentebb), és a terv szerint, ha ott lesz, akkor helyben kézbe veheti (ha nem, akkor meg később postázzuk). Aki 5-10 euróval támogatná, annak pedig lehetőség nyílik rá, ha megrendelné később, akkor levonjuk az összeget a rendeléséből. (De ez csak a készlet erejéig érvényes! Ha kifogy, utána már nem garantálható a folytatás.) Persze bárki támogathat önzetlenül is (csak jelezze, ha nem kér semmit cserébe).

indig3.jpg

Az új kiadvány kissé más lesz, mint a régi: nemcsak kétnyelvű (az angol és a magyar egy-egy floppyn, egyébként a program maga ugyanaz), de a doboz és a borítója teljes újratervezése várható (ez egyelőre nincs még kész). Itt ezen a ponton jön egy infó, amit eddig máshol nem írtam még le: a jelen állás szerint úgy néz ki, hogy Müller Mihály (alias Kis Gettó maestro, aki az eredeti grafikusa volt a CoV révén) vállalja a grafikai munkákat, sőt, még új illusztrációkat is fog rajzolni, ha van kedve. (Per pillanat éppen azon töprengek, hogy a kézikönyv is újratervezhető lenne, így meglehet, hogy végül az is lesz, de ez egyelőre nem biztos… Szóval ne éljétek bele magatokat előre.)

A jövőbeni fejlemények kapcsán érdemes az Indiegogo-oldal „Updates” nevű részét figyelni.

(a téma folytatása: Indiegogo helyzetjelentés; előzmény: Az elveszett pince fosztogatója)

Címkék: kampány játék magyar podcast borító angol pdf c64 doboz lomtalanítás kalandjáték cov gfx iddqd adventure vakondok stöki indiegogo árok party olessák róbert sztojanov péter a gálya tongrak raernon kis gettó moleman grath érdi gergő müller mihály the galleon

A bejegyzés trackback címe:

https://rosetta.blog.hu/api/trackback/id/tr314087353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása