Itt a vasz

 2016.03.28. 22:58

Mivel most már cius van, így itt a vasz. Zöld erdőben jártam, vak gondnokot láttam... Akarom mondani: Vakondokot - de még nem láttam. Viszont év eleje óta minden hétfőn feltöltenek egy-egy rövid werkfilmet a készítéséről. (Egészen augusztusig, aztán megy a nemzetközi filmfesztiválokra a film, s a jövő év eleje táján talán már a nagyközönség is megtekintheti.) Mintegy ötven ember szólal meg majd benne, ebből kábé harminc kerül ki egy előzetes formájában - ebből ez a tizenharmadik, és épp én vagyok benne látható (vagy a Gamestar és a Vimeo oldalain külső linkeken):

"És akkor ez mi ez...?"

Aki nem hallott még róla, annak leírom: Vakondok 4 - Végigjátszás címmel készül dokumentumfilm a magyar játékprogramozás kezdeteiről (mely felöleli nagyjából a nyolcvanas évektől az ezredfordulóig tartó évtizedeket). Megtiszteltetés a számomra, hogy én is benne lehetek, bár igaz, csupán egy-két mondat erejéig. A merítés szélessége miatt nyilván nem is igen férne bele több, de nem is ez a lényeg, hanem hogy egy összefogott, színes, lehetőleg izgalmas, és minél érdekesebb áttekintést tudjon nyújtani az időszakot tekintve a nézőknek. Ennek érdekében mintegy hatvan órányi felvett beszélgetést vágnak vissza másfél-két óra hosszúságúra (plusz narrációval és más betétekkel tarkítva).

Az előrehaladás a Gamestar és a Vimeo oldalain követhető hétről hétre (itt a megelőző tizenkét rész is megtekinthető), meg persze az IDDQD is rendszeresen tudósít. Sőt, az anyag többi része sem vész kárba: megkapja őket szintén Berrr (azaz Beregi Tamás), a Pixelhősök szerzője - és ennyiből már sejthető, hogy nemsokára várható egy újabb könyv...

Addig is a projekt weboldala és YouTube-csatornája segít tájékozódni (az első három részben többek közt a demó scene-ről és az underground zenéről volt szó). Jó szórakozást!

Na és persze mindenkinek boldog Húsvétot!

micalien.jpg

(a téma folytatásai: Vakondok 4 filmelőzetes; Vakondok 4 online nézhetőIDDQD Podcast; Mantis Software (podcast) és Lassi Laurië interjú; előzmény: A négyszögletű kerekasztal)

Címkék: játék film tavasz underground magyar videó programozás alien kalandjáték iddqd vakondok pixelhősök olessák róbert moleman

A bejegyzés trackback címe:

https://rosetta.blog.hu/api/trackback/id/tr668530898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása